Platser på Kuba som du inte får missa att besöka

Har ju pratat om att jag gärna skulle vilja åka till Kuba. Jag har googlat runt lite och hittat en del platser man inte får missa om man åker dit. Tänkte att jag ska dela dessa mer er, för det kanske även är så att ni drömmer om att åka dit. Då är det bra att veta vad det finns för bra ställen att besöka. 

Havanna

Havanna är så klart ett måste om man åker till Kuba, då det är huvudstaden. Här hittar man fantastiska byggnader, salsa, mojitos, så väl som gamla bilar och färgglada hus. Det är liv och rörelse från morgon till kväll i den gamla delen av staden och ofta kan man råka på liveframträdanden av lokala band.

Bilarna, från 50-talet finns överallt och det går att åka med på privata turer mot en liten peng. Bland annat kan man då få åka över till det gamla fortet, genom staden och en rad andra sevärdheter.

Sedan ska man inte missa att dricka Ernest Hemingways favoritdrinkar och njuta av stämningen och allt det fina i staden. ”Min Mojito dricker jag på La Bodeguita och min daiquiri på La Floridita” Detta ska Hemingway själv ha sagt, och själva citatet häger ovanför baren på La Bodeguita del Medio. Denna pyttelilla bar är ett måste att besöka för att ta sin Mojito - oavsett vad Ernest sagt eller ej.

Viñales

Viñales är känt för sina tobaksodlingar samt för sina grönskande berg och dramatiska landskap. Det tar runt 3-4 timmar att åka dit från Havanna.

Trinidad

Cirka 4 timmar från Havanna ligger även Trinidad, med en massa färgglada hus. Det är en gammal kolonistad med kullerstensgator och färgglada hus överallt. Trinidad i sig är rätt så litet, så det mesta ligger på gångavstånd. Bredvid torget finns en marknad där du kan köpa hantverk, kläder och en massa annat. En bit utanför Trinidad, cirka 20 minuter med bil så finns en av de finaste stränderna på Kubas södra kust, Playa Ancon.

Varadero

Varadero är en riktigt paradisstrand, och här finns det även gott om lyxiga hotell. Sedan finns det även flera sevärdheter här så som Plaza Las Americas, som är ett shoppingcenter, Varadero delfinarium, Parque Retiro Josone, grottsystemet Cuevas de Bellmar, indiangrottan Cueva de Ambosio samt AL Capones sommarhus.

Santiago de Cuba

denna stad finns med på UNESCO:s lista med världsarv. Hit är det få turister som tar sig då det är på andra sidan landet, längst österut. Här ligger den berömda fästningen San Pedro de la Roca.

Cayos

Det finns små öar, även kända som “Cayos utanför norra och södra kusten. En del av dem går att köra över till med bil, andra måste man ta båt eller litet flygplan.

Santa Clara

Santa Clara är en historisk stad där Fidel Castro besegrade Batistas styrkor. Frihetskämpen Che Guevarra har sin gravplats i Santa Clara. Det går att besöka hans mausoleum och museet där du kan lära dig mer honom och hans liv. Förutom det är Santa Clara en trevlig liten stad med fina gamla byggnader.

5 Jun 2020